Heti Összefoglaló (Week 6, 1/4)

 Buccaneers-Eagles [28-22]

A 6. játékhét első mérkőzése előjáróban nem tartogatott nagy izgalmakat, csak drukkolhattunk, hogy az Eagles tud egy kis meglepetést okozni és egy nem várt, jó kis TNF mérkőzést kapunk.
Az első negyedben abszolút elhihettük, hogy egy látványos adok-kapok meccs lesz, miután az első 3 drive-ot TD-vel zárták a csapatot. Ezután azonban megrekedtek az offense-ek és Hurts interceptionéig előbújtak a defense-ek. Tampa a labdaszerzést végül TD-re tudta váltani egy olyan drive-al, ami kísértetiesen hasonlított az eddigi támadásaikra. Még a félidő vége előtt Bradynek is sikerült eladnia a labdát elég rossz döntésnek köszönhetően, viszont ezt az Eagles nem tudta büntetni így 21-7-es Bucs előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
A második félidőre jogosan remélhették a Phily drukkerek, hogy némi pozitív változás fog bekövetkezni támadó oldalon, hiszen a nagy/hosszú playek rendre ültek eddig Hurtséknek ebben a szezonban. Az első driveból ismét nem sikerült sokat haladniuk és egy 3&out után jöhetett ismét a Tampa. Akiknek ezen az estén a védőfaluk nem ismert kegyelmet, 7 alkalommal értek oda Hurts-höz amiből 2 sack-et is el tudtak érni. Ezáltal, hogy rendkívül impresszív volt a front7, a secondary munkáját is meg tudta könnyíteni, akiknek szintén egy 7-es szám került a statisztikai lapjukra, mégpedig a leütött labdák sorába.
A 3. negyedben még 1-1 TD-t láthattunk a 2 csapattól, majd a 4. negyed elején véget érő philadelphiai driveban egy számomra érthetetlen edzői döntés következett, 4&10 szituációban volt az Eagles, a Bucs 28 yardosán (14 pontos hátrányban) és Sirianni egy Field Goal kísérletet választott, amit Jake Elliott a jobb kapufa mellé vágott. Így 12 perccel a vége előtt Bradyéknek gyakorlatilag elég volt minél többet „elégetni” az órából, hogy ne maradjon 2 támadásra ideje az Eagles-nek, vagy egy esetleges Bucs pontszerzés pedig a meccs végét jelentette volna. Nem teljesen sikerült végül ez a Tampa offense-nek ugyanis egy 4 perces drive-ot tudtak vezetni, aminek a Phily 46 yardosán lett vége. Ezt az 54 yardot még megtudta tenni viszonylag gyorsan Hurts és a támadósor és a 2 pontos kísérlet is sikeres volt, de a maradék szűk 6 percben már nem adta vissza a labdát a Tampa offense, így összességében, egy látványos, de sima mérkőzésen győzni tudtak Bradyék és megőrizték az NFC South 1. helyét.

Dolphins-Jaguars [20-23]

Az elmúlt hetek, egyik csapatnál sem a teljesítményről szóltak, de itt volt az idő, hogy Londonban bizonyítsanak. Miaminál a visszatérő Tuaval, Jaguarsnál pedig Meyerrel és a remegő kispaddal alatta.
Az első drive-ot a Dolphins vezethette és nem tagadom a várakozásaimmal ellentétben, remek megoldásokkal egy 75 yardos támadósorozat végén, egy TD-vel tudtak felkerülni az eredményjelzőre. Ezután viszont csak nyomokban tartalmazott szép focit a meccs, ahol a Phins védőfal tudott egyszer-egyszer megvillanni. A félidei „show” után nem feltétlen lehetett eldönteni, hogy a közönség vagy a játékosok „ültek le” jobban. Aztán a 3. negyed végén jött egy sack a Miami defense-től ami közben Lawrence kiejtette a labdát, ezzel némi „momentumot” adva a Phins kezébe. Ezután jött a dráma 2. felvonása, ugyanis Tua az első playben azonnal eladta a labdát, így a Jax gyakorlatilag ott folytathatta a támadást ahol az előbb abbahagyta. A 4. negyed elején jártunk, amikor ez a drive elérkezett egy kulcs pillanathoz, 13-17-es Jaguars vezetésnél, egy 4&1 szituáció a Miami 9 yardosán. Meyer úgy döntött, hogy „tököt ereszt” és neki mennek, de végül sikertelen lett a próbálkozás. Ezzel a „momentum” visszakerült ismét a Miamihoz és egy gyors 91 yardos drive végén Jaylon Waddle kapta el a labdát, 6 pontért. Ha azt hittük, hogy itt volt sorsfordító és a meccset eldöntő pillanat, tévedtünk.
3:40-el a vége előtt a Jaguars PS-ból felhozott rugója (Matthew Wright) 54 yardról verte be a mérkőzés (és az idei szezon) 2. Jax field goal-ját! Ezzel 20-20-ra módosult az eredményjelző és jöhetett Tua az ez utolsó 2 percre a pályára, hogy egy FG távolságig elvigye a Phinst. Ez végül nem sikerült, a saját 46 yardosukon elrontott 4&1 kísérlet miatt. Így ismét a Jacksonville kezébe került a döntés és alig néhány yardot kellett megtenniük, 1:42-vel a vége előtt. Természetesen, ahogy ilyenkor lenni szokott, kapásból benyelt egy false start büntetést a Jax, saját dolgukat megnehezítve. Majd egy 3&20-as kísérletnél Shenault-nak sikerült egy 12 yardos elkapás, ami után nem ment ki az oldalvonalon (20mp-vel a vége előtt), így ha a Miami játékosai hagyták volna érintetlenül, valószínű lepörgött volna több az órából, de a Jax majd a Phins is kikért 1-1 időt, tudván, hogy a következő play (4&8) mennyire fontos. Miami 44esén jártunk, 5mp az órán, mindenki elhitte, hogy mezőnygól fog következni, aztán ha sikeres, akkor a ráadás, de végül Lawrence-ék maradtak a fielden. Ekkor mindenki, de főképp a Phins védők az endzone környékére rendezkedtek be, egy HailMary-re számítva. Majd jött egy passz a pálya közepére Trevortól, amit Shenault elkapott 9 yardért és 1mp-et hagyva az órán. Meyerék kikérték az utolsó időkérésüket és végül Matthew Wright 53 yardról ezt is berúgta.
Na ezért mondják, hogy csak 0:00-nál van vége egy NFL mérkőzésnek! Minőségben egy nagyon hullámzó, de látványos és végül izgalmas mérkőzést kaptak a Tottenham stadionba kilátogatók.

Packers-Bears [24-14]

Idei első, összességében pedig a 203. összecsapásukra került sor vasárnap. Örökmérlege a 2 gárdának a Packers javára billen, 101 győzelemmel, 95 vereséggel és 6 döntetlennel. Ahogy a mérkőzés előtt várható volt, 5.5 pontos favoritként érkezett meg a Green Bay a Soldier Fieldre.
Az első pontokat a Bears tette fel a táblára egy 80 yardos drive végén (TD). A Packers első 2 támadása punttal ért véget és támadhatott a Chicago a 2 labdabirtoklásos előnyért. Azonban Justin Fields egy az endzone eleresztett és túlméretezett passzát, Darnell Savage húzta le. Ezt a hibát pedig Rodgersék már ki tudták használni és egy szintén 80 yardos drive végén kiegyenlítettek. A félidő vége előtt még egy Fg-t tudott értékesíteni a Packers, így 10-7es előnnyel mehettek pihenőre.
A második játékrészben sem tudott igazán átütő lenni a Bears offense, több szép megoldása volt Fieldsnek, de a Packers 2 TD-jére csak 1-el tudtak válaszolni, így végül egy simának mondható győzelemmel utazhatott haza a Green Bay.

Bengals-Lions [34-11]

Pár éve még egy „kiesési” rangadónak tituláltuk volna ezt a találkozót, de a Bengals oldaláról már (legalább) változott a helyzet és a megítélés. Néhány szakértő a kezdés előtt ebben a mérkőzésben látta az esélyét a Lionsnak, hogy elkerüljék a 0-17-es szezont.
Ennek ellenére elég pörgősen indult az összecsapás, 1 Bengals TD és 2 Lions punt után beindult az interception termelés mindkét irányító részéről, bár inkább a 2 védelmet kell itt megdicsérni. Burrow egy 3&20-as szituban vette célba Chase-t aki elől Oruwariye halászta le a labdát (a Bengals 41-esén). Majd 2 playjel később, Goff is ugyanerre a sorsa jutott egy középső mély passz után, amit Logan Wilson csaklizott el. Ezután annyira megnyugodtak a kedélyek, hogy az első félidőben már egy Bengals Fg-t láthattunk, ezenkívül még 5 puntot és 1 sikertelen 4. kísérletet.
Amennyire rosszul nézett ki az első fele a játéknak annyira volt impresszív és szemet gyönyörködtető a 2. Ebben a játékrészben 5 drive-ot vezethettek Burrow-ék amiből 4-et pontszerzéssel fejeztek be (3 TD, 1 Fg), a meccs legvégén tudott egy sikeres 2-essel a Lions pontokat feltenni, így végül nem nullázták őket szószerint, de átvitt értelemben talán elmondhatjuk, hogy ez a meccs a részükről teljes kudarc volt. Burrow 3 TD, 1 Int-el fejezte be a mérkőzést, ezzel elérve a 14 passzolt TD-t idén, amiből tavaly 13 sikerült (sérülés miatt ugye).
Összességében nagyon bizakodóak lehetnek a Bengals fanok, persze nem egy Lions elleni mérkőzésből kell kiindulni, de egyre jobban néz ki az offense fal és defense gyengének hitt részei is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: