Heti Összefoglaló (Week 5, 1/4)

Rams – Seawaks [26-17]

Erre a meccsre név szerint úgy fogunk emlékezni, mint a Finger Bowl. Ha még nem találtad ki, az elnevezés abból jön, hogy mindkét irányító sikeresen ujjsérülést szenvedett ezen az összecsapáson, bár az egyikre kicsit jobban rájárt a rúd. Először Stafford nyitotta a sort ezen a téren a második negyedben, és sérülése sokáig meg is látszott a játékán, amíg be nem kötötték a kezét. Sorra dobta túl a célpontjait, bár DeSean Jackson egyszer kisegítette egy 68 yardos parádés elkapással, ezzel előkészítve Henderson futott TD-jét. Ezzel a vezetés a Ramsnél volt, bár még mindig a Seahawks állt jobban, hiszen náluk volt az egészséges irányító. Sajnos nem sokáig, miután Wilson ujja nem egészséges szögbe állt egy Donalddal történt „pacsi” során. Ezek után Russ még próbálkozott egy ideig, de végül a Seahawks belátta, hogy nem érdemes erőltetni. A seattlei rajongók már el is indultak volna haza, hiszen Geno Smith a csereirányító a hátrány pedig kétlabdás. Ennek ellenére Geno nagyban felülmúlta mindenki várakozásait, miután magabiztos és pontos passzok sorozatát halmozta fel, jól használva a lábait a zsebben történő időnyerésekhez. Ennek köszönhetően egy TD-t és egy FG-t is felpakolt a táblára, és 6 pont hátrányban a győzelemért is támadhatott. Ennek sajnos gyorsan vége lett, miután Lockettot (szabályosan?) eltűntették a Rams védői, így a neki címzett labda könnyedén szállt a los angelesi védő kezébe, bebiztosítva ezzel a csapat számára a Finger Bowl győzelmet.

Falcons – Jets [27-20]

Olyan érzése van az embernek, mintha évekkel ezelőtt történt volna a Jets előző heti hosszabbításos sikere, főleg miután megnézte ezt a mérkőzést. A Jets jó szóval illetve ijesztő volt a támadó oldalon a Titans ellen, azonban ez már távolinak tűnik. Bár a Londonban rendezett derbi végeredménye nem erről árulkodik, ez egy teljesen egyoldalú küzdelem volt. Zach Wilson ennél könnyebb matchupot nem nagyon kaphat, ennek ellenére csúnyán felsült. Folyamatosan mellédobta a célpontjait, még az extrán rövideket is. Az egyik drive során egy screen passzkísérletnél a saját támadófalemberét dobta fejbe a futó helyett. Cserébe az olvasása is szörnyű volt, rengeteg üres célpontot tévesztett szem elől. Mindezt a liga leggyengébb védelme ellen, tehát a Jets drukkerek vakarhatják a fejüket, a Falcons drukkerek pedig nem örülhetnek még annyira.

Vikings – Lions [19-17]

A detroiti drukkerek idén többszöri szívleállásban szenvedhetnek, lévén, hogy milyen vereségeket gyűjtenek be sorra egymás után. 2 héttel azután, hogy egy 66 yardos field goal törte össze az álmaikat, most egy 54 yardos mezőnygól tette meg ugyanezt, ráadásul úgy, hogy az ezt megelőző drivera 33 másodperc maradt. Egyébként ennek a meccsnek sem szabadott volna idáig jutnia, hiszen a Vikings 3 és fél perccel a vége előtt már 2 számjegyű előny birtokában volt. De egy kihagyott hosszú field goal jó mezőny pozícióval szolgált az oroszlánok számára, amit be is váltottak egy hárompontosra. Ezután a Vikings természetesen konzervatív playhívásokkal próbálta eltűntetni az órát, aminek egy Mattison fumble lett a vége, egy harmadik és hosszú során. Bár a futó előrehaladása már rég megállt, a bírók még is a Detriotnak adták a labdát. A Lions szerzett egy gyors TD-t, még a kétpontos is a helyére került, azonban már késő volt.

Packers – Bengals [25-22]

Egy nagyon bizarr összecsapásnak lehettünk szemtanúi, mely során mindkét csapatnak több lehetősége is lett volna a győzelemre, azonban a rúgók és az edzők mindent megtettek annak érdekében, hogy ne érjen véget a mérkőzés. Az őrület a rendes játékidő utolsó perceiben kezdődött, amikor is a Bengals egy szörnyű play hívással rukkolt elő a GB 32-esén, 3-dik és 5-nél a csere futó Perine csak 3 yardot bírt megtenni. Itt választás elé érkeztek, vagy 57 yardról próbálkoznak lábbal pontot szerezni, vagy pedig nekimennek a negyediknek. Végül az előbbi mellett döntöttek, Evan McPherson pedig szépen telibe is trafálta a kapufát. A másik oldalon Crosbynak is volt egy lehetősége arra, hogy lezárja a meccset 51 yardról, azonban az ő lába is megremegett. A Cincy számára elveszni látszott a remény amikor Burrow egy interceptionnel indította a hosszabbítást, miután nem sikerült megtalálnia az összhangot az elkapójával, és a labda pedig De’Vondre Campbell kezeibe szállt. Az ezt követő driveban a Bengals szintén eljutott a Green Bay térfelére, azonban McPherson ismét hibázott, most 49 yardról sikerült a jobb kapufát leporolnia. Crosby végül kapott még egy esélyt, miután a Packers egy óriási 15 yardos játékot mutatott be egy 3-dik és 16-os kísérlet során, így egy 48 yardos mezőnygóllal zárták le a meccset a sajtfejűek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: