Heti Összefoglaló (Week 3, 2/2)

Seahawks – Vikings [17-30]

Wilsonék jól kezdték a mérkőzést, hiszen első három drivejukból egyaránt pontokat szereztek, így 17-7-es kezdéssel várhatták a meccs hátralévő részét. Wilson legtöbbször Metcalf felé nézett, a touchdown passzt is ő kapta el, míg a másikat Chris Carson futotta meg. Azonban ezt követően megakadt a Seahawks offense és a Vikings 23 zsinórban felrakott ponttal 301-17-re megverte a halászsasokat. Ezt főként Kirk Cousins vezérletével sikerült elérni, akinek 38 passzából 30 volt pontos, és 323 yarddal és 3 passzolt touchdownnal zárt.
A Seahawksnál az látszik, hogy a védelem az erősebb offenseket képtelen kulcsszituációkban megállítani, de még lelassítani is. A gyenge cornerbacksor rendesen kifejti a negatív hatását. Az offense-nél pedig azt mondhatjuk, hogy sokszor végig tudnak menni a pályán, de sokszor szinte pár yardot is képtelenek megtenni, így itt a probléma mindenképpen a játékhívásokban keresendő.
Kirk Cousins idénre szintet lépett, és top 10-es irányító teljesítményt nyújt. Kiemelendő még a támadófal fejlődése is, akik nagyon ritkán engednek nyomást.

Buccaneers – Rams [24-34]

A mérkőzés elején lassan indultak be az offense-ek, az első negyedben még nem született pont. Ráadásul Jamel Deannek volt egy elejtett intercepionje is. Aztán a második negyedben beindult főleg a Rams támadósor és 14-7-es vezetéssel mehettek szünetre. Stafford passza Goffnak az első touchdown előtt valószínűleg a hét legpontosabb átadása volt. A második félidő elején Desean Jackson villantott meg még valamit a régi énjéből, és egy 75 yardos hosszú touchdownt szerzett. Stafford végülis 343 yarddal és 4 touchdownnal zárta a mérkőzést. Bradyék az egész meccsen csak rövid passzokkal tudtak haladni, de a meccs végére a 44 éves irányító is felpakolt 441 yardot és egy passzolt touchdownt a táblára.
A Rams offense beért Matt Stafford érkezésével, és most már elsősorban ez az egység szállítja a csapatnak a győzelmeket.
A Buccaneersnél leginkább a secondaryban kell keresni a problémát, ezen segíthet majd nekik Richard Sherman érkezése.

Packers – 49ers [30-28]

Az első félidőben a Packers dominálta a találkozót, először jött Devante Adams 1 yardos touchdownja, majd Jaire Alexander interceptionjét nem sikerült pontra váltani, végül Aaron Jones futott touchdownjával sikerült 17-0-ra elhúzni. Azonban a félidő vége előtt egy perccel a 49ers-nek egy Justin Fields futott tochdownnal sikerült visszakapaszkodni a meccsbe. 5 perccel a vége előtt Garoppolo buta fumble-je majdnem megpecsételte a 49ers sorsát, azonban a Packers csak 6 pontra tudta növelni az előnyét egy mezőnygól értékesítésével. A meccs döntő jelenete az volt, hogy bár Jusczeyk a nyers erejét kihasználva megszerezte a 49ers-nek a vezetést, de a lehetőségekhez képest túl sok időt hagytak Rodgersnek, aki ezt kihasználva mezőnygól távolságba juttatta a packerst, és ezzel beállították a 30-28-as vendég győzelmet.
A Packers úgy néz ki kiheverte az első heti sokkot, és a csapatot főleg az a néhány klasszis játékos remeklése viszi a hátán.
A 49ersnél a védelemnek nagy szüksége lenne, hogy visszatérjen a két évvel ezelőtti formájához.

Eagles – Cowboys [21-41]

A mérkőzés alaphangját CeeDee Lamb parádés elkapása adta meg. Ezután Dallas Goedert próbált válaszolni a hasonló névvel rendelkező ellenfélnek egy hosszabb elkapással, de Jalen Hurts bevállalós passzát a Cowboys secondary húzta le. Azonban a rossz mezőnypozíció miatt Fletcher Cox az end zoneban szedett össze egy fumble-t. Később a Cowboysnak volt egy elrontott 4. kísérlete az Eagles 1 yardosán, viszont ez sem törte meg a lendületüket, és először Dalton Schultz kapott egy egy 6 pontost, majd Ezekiel Elliott növelte az előnyt, később pedig Trevon Diggs pick sixe döntötte el a párharcot. Dak Prescott kiválóan játszott, és 238 yarddal és 3 touchdownnal tette le a névjegyét.
Az Eagles védelem mégsem állt össze olyan szinten, mint amit két forduló után gondolni lehetett. A támadósoruknál pedig Hurts hullámzó teljesítménye okoz sok problémát.
A Cowboysnál az offense remeklésére már az idény előtt is számítani lehetett, és ez létszükséglet is a számukra, amennyiben a rájátszásba szeretnének jutni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: