2021 NFL Draft 1. kör

  1. Jacksonville Jaguars: Trevor Lawrence, QB, Clemson

Nem hiszem, hogy bárkit meglepetésként ért volna. Már hónapok óta egyértelmű volt ez a választás, a kérdés a Jaguars kapcsán az első körben lévő második választásuk körül volt.

2.New York Jets: Zach Wilson, QB, BYU

Ugyancsak nem túl meglepő húzás. A Jetsnél is inkább a második első körös választásuk volt, ami a beszédtémát szolgáltatta.

3.San Francisco 49ers: Trey Lance, QB, North Dakota

A 49ers házatáján forró volt a levegő az elmúlt hónapokban. Naponta jöttek a legújabb ötletek, hogy kit fognak kiválasztani. Sokáig volt téma a Justin Fields vs. Mac Jones felállás. Végül azonban Trey Lance-re esett a választás, aki kétségtelenül magasabb potenciállal bír, mint a másik két opció.

4. Atlanta Falcons: Kyle Pitts, TE, Florida

Az első két pick után talán ez a következő nem-olyan-meglepő húzás. A találgatás tárgya általában az volt, hogy kicserél-e a Falcons, hiszen sok posztra kéne nekik a fejlesztés és egy hátra trade után a több pick hosszabb távon kifizetődőbb lehetne, de ezt a vitát lezárták azzal, hogy elvitték a tight end class-ból toronymagasan kiemelkedő játékost.

5. Cincinnati Bengals: Ja’Marr Chase, WR, LSU

Cincinnati városában és szurkolótáborában kettő csapat alakult ki. A Team Chase és a Team Sewell. Burrow és Chase az egyetemen monstrum párost alkottak, ami egy elkapó-irányító kapcsolatban nagyon fontos. A Sewell párti szurkolók viszont úgy érveltek/érvelnek, hogy hiába a jó elkapó, ha nincs ideje passzolni Burrow-nak, mert gyenge a fal. Azt se felejtsük el, hogy egy horrorisztikus sérülésből jön vissza, amit pont a baloldalról szenvedett el, ahova Sewell érkezhetett volna.

6.Miami Dolphins: Jaylen Waddle, WR, Alabama

Miután a Bengals elvitte Chase-t sokan úgy vélték, hogy akkor Sewell fog a Dolphins-hoz menni. A Dolphins azonban lemondott erről és inkább Jaylen Waddle elkapót vitték el. Valószínűleg itt is közrejátszott az a faktor, mint a Bengalsnál. Mégpedig, hogy Tua és Waddle együtt játszottak az egyetemen. A gyorsaságáról is híres elkapó fontos eleme lesz a Miami döcögős támadós sorának.

7. Detroit Lions: Penei Sewell, OT, Oregon

Új irányító érkezésénél szinte közhely számba megy már, hogy egy stabil támadófal elengedhetetlen. A Lions tett egy lépést ebbe az irányba. A nem várt csúszások egyike pont Sewell volt, akit nagyon sokan vártak a Bengalshoz, de végül 2 hellyel később kelt csak el, a Lions pedig nem volt rest és lecsapott erre az ölükbe pottyanó lehetőségre.

8. Carolina Panthers: Jaycee Horn, CB, South Carolina

A Panthersnél kérdés volt, hogy vajon az irányító poszt benne van-e a needjeik között, legalábbis ők számításba veszik-e. Ha azt nézzük, hogy Justin Fields és Mac Jones is elérhető volt még, akkor érdekesebb a helyzet, arról nem is beszélve, hogy ha mindenképpen CB posztra akartak húzni, akkor miért pont Horn-ra esett a választásuk, aki 1/8-on reach-nek tűnik egyelőre.

9. Denver Broncos: Patrick Surtain II, CB, Alabama

A Denver hasonló helyzetben volt, mint a Panthers, hiszen irányító poszton sem állnak a legjobban, de sok más posztra is kell az erősítés. Teddy Bridgewater és Drew Lock nem túl mély irányító rotáció, de úgy tűnik, hogy a war room-ban másképp gondolkodtak és hiába volt elérhető még mindig Mac Jones és Justin Fields, ők inkább cornerback irányba mentek.

10. Philadelphia Eagles: DeVonta Smith, WR, Alabama

Az Eagles helyet cserélt a Dallas Cowboys-al, így ők választhattak a 10. helyen. A Cowboys pedig megkapta a 12. helyet és egy kompenzációs 3. körös picket. DeVonta Smith került az Eagles csapatába, ami sok kérdést vet fel. Egyrészt, hogy a Giantstől féltek volna annyira, hogy elviszi előlük Smith-t vagy, hogy megoldottnak érzik-e az irányító helyzetet és ezért nem vitték el a bentmaradt két top5-ös irányítót.

11. Chicago Bears: Justin Fields, QB, Ohio State

A Bears a 20. helyről bejött Cowboys elé és ezért hatalmas árat kellett fizetniük: idei 20. és 164. és jövőre egy első kör és egy negyedik kör. Valószínűleg attól tartottak, hogy valaki más (Patriots, Football Team, Raiders) fog becserélni vagy csak a saját helyükön elviszik a két irányítót, így biztosra mentek és lecsaptak Fields-re.

12. Dallas Cowboys: Micah Parsons, LB, Penn State

Dallas részéről könnyen magyarázható a hátra csere, mivel sokat lehetett arról hallani, hogy ők Surtain és Horn között vacillálnak, de a 10. helyen már nem tudták volna őket kivinni, így végül hátra cseréltek. Ettől függetlenül talán lehetett volna más posztra erősíteni. Vander Esch sérülékenysége piros zászlót tehet a neve mellé. Talán Jaylon Smith mellé kerestem egy stabilabb játékost?

13. Los Angeles Chargers: Rashawn Slater, OT, Northwestern

A Chargers jó érzékkel csapott le az ölébe hulló lehetőségre és adott egy kis segítséget újonc irányítójának

14. New York Jets: Alijah Vera-Tucker, G, USC

A Vikings-al helyet cserélt. Jets adta az idei 23. és 66. választást és cserébe megkapta az idei 14. és 143. választást. Meglepő húzás volt, hogy ennyit felmozogtak egy guard-ért. Kétségtelenül jó játékos Vera-Tucker és ha ebben a magasságban kimegy a Drafton még az is védhető lett volna. A felmozgás azonban rizikósabbá teszi az egész akciót.

15. New England Patriots: Mac Jones, QB, Alabama

Sok találgatás övezte a Patriots idei draftját. Sokan várták, hogy felcserélnek egy irányítóért és sokan várták azt is, hogy maradnak a helyükön és majd későbbi körökből vagy máshonnan oldják meg az irányító helyzetet. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a mock draft szezon elején legtöbbet jósolt párosítás valósult meg. Egy-másfél hónappal ezelőtt a a mock draftok nagy részében, ahol nem volt trade, ott a Patriots-hoz Mac Jones került. Nem véletlen csúszott idáig Jones, de potenciál van benne. A Patriotsnak pedig hosszú idő után komolyan kellett foglalkoznia az irányító kérdéssel.

16. Arizona Cardinals: Zaven Collins, LB, Tulsa

A Cardinals is okozott némi meglepetést ezzel a döntéssel. Főleg annak tükrében, hogy kik maradtak még bent a drafton. Ettől függetlenül jól is elsülhet a választás, hiszen Zaven Collins egy igen ígéretes tehetség.

17. Las  Vegas Raiders: Alex Leatherwood, OT, Alabama

A tavalyi szezonban, ami kétségtelenül pozitív volt a raiders kapcsán az a támadófal volt. Ezt azonban az offseasonben szétbombázták, így nem meglepő, hogy oda vittek játékost. Valószínűleg ez volt a terv a kezdetektől. Gruden-nél azonban sosem lehet tudni, így azért a Raiders is atalálgatások alanya volt

18. Miami Dolphins: Jaelen Phillips, Edge, Miami

Kyle Van Noy és Shaq Lawson kiválása után egyértelmű volt, hogy pótolni kellett az így keletkező hiányt. Phillips jó fitnek tűnik, azonban az előzetes latolgatások miatt érdekes helyzetet szült, hogy mind Ojulari, mind Kwity Paye előtt lett kiválasztva

19. Washington Football Team: Jamin Davis, LB, Kentucky

Úgy tűnik, hogy a fővárosi csapat úgy számolt, hogy Fitzpatrick hoz annyit a támadó oldalon, hogy a védelem megerősítésével szintet tudnak lépni. Az eddig is jól teljesítő védelembe érkező linebacker tovább erősíthető a védelmet, amivel megtudják adni a támadósornak azt a lehetőséget, hogy minél többször pályára kerüljenek.

20. New York Giants: Kadarius Toney, WR, Florida

Egy újabb olyan pick, amit keves láttak előre. Egy elég zsúfolt szobába érkezik Toney, amiről azt gondoltuk, hogy az offseason alatt megtöltöttek annyira, amennyire akarták és nem fogják nyitogatni az ajtaját. Az igaz, hogy elkapókból sosem elég, de minden esetre meglepő volt az a választás.

21. Indianapolis Colts: Kwity Paye, Edge, Michigan

Paye egy elit tehetség és sokat hozzátehet a Colts védelméhez. Sok potenciál van a Colts edge osztagában, de ebből tavaly nem sokat mutattak meg. Sérülések is hátráltatták őket, de Paye felrázhatja őket annyira, hogy egy sokkal veszélyesebb brigáddá alakuljanak.

22. Tennessee Titans: Caleb Farley, CB, Virginia Tech

A Titans is meglepődhetett, hogy amikor ők kezdték meg a 10 percüket az első körben, akkor még bent találták Farley-t. Nem hezitáltak és lecsaptak rá

23. Minnesota Vikings: Christian Darrisaw, OT, Virginia Tech

Igyekeznek kezdeni valamit a fallal és ha már bent maradt hozzájuk Darrisaw, akkor el is vitték. A tavalyi szezonban a siettetések nagyon megnehezítették Cousins dolgát, így jó döntés volt, de korántsem elegendő. Valószínűleg vagy a drafton vagy a holtszezonban még érkeznek a támadófalba játékosok.

24. Pittsburgh Steelers: Najee Harris, RB, Alabama

Az, hogy a Steelers futót vitt el szerintem senki nem meglepő. Najee Harris egy jó kezű futó, ha úgy tetszik hibrid játékos. Nem csak a szokásos checkdown passzoknál használható, hanem akár hosszabb route-on is.

25. Jacksonville Jaguars: Travis Etienne, RB, Clemson

Érdekes választás a Jaguarstől. Ha az a terv, hogy így levegyenek terhet az újonc irányítójuk válláról, akkor valamilyen szinten érthető. James Robinson mellé nem feltétlen volt szükséges még egy futó, de ha azt nézzük, hogy a tavalyi szezonban a két futóval operáló csapatoknak hogy ment a játék, akkor talán a rációt is megláthatjuk ebben a húzásban.

26. Cleveland Browns: Greg Newsome II, CB, Northwestern

Az szinte biztos volt, hogy a Browns a védelem erősítésére fog koncentrálni. Érdekessé teszi a döntést az, hogy Owusu-Koramoah és Azeez Ojulari is bent volt még a drafton, így lehet, hogy jobban jártak volna egy edge játékossal, hiszen akkor egy elég ijesztő alakulat állt volna össze Clevelandben. Ettől függetlenül Newsome jó játékos és közel sem volt felesleges a Browns számára ez a döntés.

27. Baltimore Ravens: Rashod Bateman, WR, Minnesota

A Ravens elkapó fronton nagyon gyengén állt, így nem hiszem, hogy bárkit nagyon meglepett volna, hogy elkapót visznek el. A Kansas City Chiefs-el való csere után az első körben még egy választás rendelkezésükre állt, így azt húzták itt ki, ami a legfontosabb volt a véleményük szerint.

28. New Orleans Saints: Payton Turner, DE, Houston

A Saints nagyon hamar beadta a cetlit, így valószínűleg itt többről van szó, minthogy ő maradt volna nekik. Azért is biztos, hogy itt valamilyen agyalás volt a háttérben, mivel Azeez Ojulari és Owusu-Koramoah is elérhető lett volna.

29. Green Bay Packers: Eric Stokes, CB, Georgia

Ahogy a Steelers futó választása, úgy a Packers védőjátékos választása is lassan úgy tűnik, hogy kőbevésetté válik. Az elmúlt években a tavalyi irányító választáson kívül nem segítettek a támadó oldalnak. A Draft napján felreppenő hírek szerint Rodgers menni akar a Packersből és kétlem, hogy ezzel a pickkel nyugtatták meg. Mindezektől függetlenül Stokes egy jó játékos és biztos, hogy hasznos tagja lesz a Packersnek.

30. Buffalo Bills: Greg Rousseau, Edge, Miami

A Miami időjárás után nagy meglepetés lesz neki egy tél Buffalóban. A ,,balhés” múltja miatt kritizálták sokat, de McDermott megfogja nevelni, ha szükség van rá. Kellett a Billsnek egy edgerusher és Rousseau kétségtelenül potenciálisan elit játékos a posztján.

31. Baltimore Ravens: Jayson Oweh, Edge, Penn State

Várható volt, hogy a kettő közül az egyik pickkel a Ravens a védelembe fog befektetni. Érthető, hogy erre a második választásukat hagyták meg, hiszen a edge pozícióra még így is bent maradt sok jó játékos, például Oweh.

32. Tampa Bay Buccaneers: Joe Tryon, Edge, Washington

A Tampa Bay-nek volt a lehető legkevesebb needje, így ők csak azt figyelték, hogy ki fog hozzájuk lecsúszni. Érdekes végkifejlet, hogy az utolsó 3 választás mind edge játékos volt, de Ojulari és Koramoah átcsúsztak a második körbe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: