NFL DRAFT 2021 Beharangozó #8 NFC West

Beharangozónk utolsó csoportja, ahol a legnagyobb küzdelmet várjuk 2021-ben is, NFC West.

Seattle Seahawks

seahawkswire.usatoday.com

Needek: OT, CB, DT

OT: Russell Wilson holtszezonbeli kifakadása után, a seahawksnak az egyik, ha nem a legfontosabb teendője, hogy kicsit komfortosabbá tegye a támadófal gyűrűjében eltöltött időt a franchise irányítója számára. Mert ha ezt a csapat nem teszi meg, az nem csak az idei szezonjukra, lehet negatív kihatással, de a következő szezonokra is azáltal, hogy Wilson legközelebb már lehet nem csak fenyegetőzni fog, hanem lehetséges, hogy el is cseréltetné magát egy másik csapatba. A vakoldalon Duane Brown egy minőségi tackle, azonban már ő sem mai csirke, így 1-2 éven belül az ő teljesítménye is romlásnak indulhat. A túloldalon pedig Brandon Shell nem a legmegbízhatóbb tackle, így ide könnyedén lehet egy jobb opciót is találni, Dillon Radunz

CB: A cornerback sor már tavaly is vékonynak számított Seattleben, azóta pedig egy Shaquill Griffinnel még szegényebb is lett a csapat. Bár érkezett Akhello Witherspoon, de ettől még ez a probléma továbbra sem megoldott. Draftcetlik hiányában érdemes lenne a szabadügynök piacon is szétnézniük még egyszer.

DT: DJ Reed eligazolásával megüresedett pozíció egyelőre betöltetlenül maradt, amelynek pótlására a draft tökéletes alkalom lehet. Ugyan a futás elleni védekezéssel nincs problémája a csapatnak, viszont ebben az is sokat segít, hogy a védőfal mögött erős linebacker és safety sor van. Másfelől pedig köztudott hogy a passzsiettetéssel hadilábon áll az együttes, amely nem egyedül csak az edge rusherek feladata, hanem valamelyest a belső védőfalembereké is.

Los Angeles Rams

theramswire.usatoday.com

Needek: OLB/EDGE, ILB, OL

OLB/EDGE: Ugyan Leonard Floydnak megaszerződést adtak, de ez Floyd teljesítményéhez képest eléggé túlárazottnak mondható. Mivel a mai futballt tekintve egy nagyon fontos posztról van szó, így ide a lehető leghamarabb hoznék erősítést, ami jelen helyzetben a második körben lenne, Joe Tryon személyében.

ILB: Tavaly a rams védelme, annak ellenére volt elit passz és futás ellen is, hogy linebacker poszton nem kimondottan volt sem nagy nevű, sem pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos. Ezen tények tükrében kimondhatjuk, hogy ennek a pozíciónak nincsen akkora ráhatása a kosok védelmének játékára, azonban mind ezek mellett is jól jönne ide egy erősítést jelentő linebacker. A harmadik körben várnék ide valakit.

IOL: Austhyn Blythe kiválása érzékeny pont lehet a tavaly kissé amúgy is túlteljesítő falban. Ha azt nézzük, hogy a Rams milyen hosszú évek óta vár egy franchise irányítóra, akkor azt mondhatjuk, hogy Matt Stafford számára mindent meg kellene adniuk, és mi mással is lehetne ezt kezdeni, mint azzal, aki az irányító kezébe adja a labdát, tehát a centerrel.  A jelenlegi kezdő, Austin Corbett nem sokat bizonyított játékos, így felelőtlenség lenne ő rá bízni ezt a pozíciót. A hátsóbb körökben is lehet még jó centert „kukázni”.

Arizona Cardinals

arizonasports.com

Needek: CB, S, DT, TE

CB: Patrick Peterson távozott a csapattól, aki bár mostanában gyengébben teljesített, de azért egy kezdő cornerbacket vesztett el a csapat. Bár érkezett a helyére Malcolm Butler, de az utóbbi években őt is csak a hírneve tartja a tűzközelben. Amennyiben nem csúszik le 1/16-ig egy top prospect, akkor mindenképpen egy cornerbackre kellene lecsapniuk. Greg Newsome II minden bizonnyal elérhető lesz ezen a picken.

S: Budda Baker elit ezen a pozíción, azonban eddig mellé nem igazán sikerült megtalálni az állandó kezdő társat, mivel Deiontae Thompson 29,94%, Chris Banjo 39,31%, Jalen Thompson pedig csak 20,92% snapet játszott összes defensive snapből. Így pedig érdemes lenne Baker számára egy állandó kezdő safety társat draftolni, amelyre a cardinals 2. körös draft pickje alkalmas lehet.

DT: A tavalyi szezonban a cardinalsnak mindössze csak 22. volt a futás elleni védekezése, ez pedig nagy részben amiatt volt, hogy a védőfalból senki sem tudott elégséges színvonalon játszani. A harmadik körben érdemes lenne ide is húzni, ebben a körben még akadhat kezdő szintű potenciállal rendelkező játékos.

TE: Dan Arnoldot nem igazolta vissza a csapat, így jelenleg Maxx Williams a kezdő ezen a poszton. Még Arnold is épphogy elfért a kezdőben, Williams pedig tényleg teljesen rutintalan ilyen szinten. A tavalyi szezonban is mindössze csak 8 elkapása volt 102 yardért. Bár elkapó poszton sokat tudnak Murraynek segíteni a társak, azért egy blokkolni is tudó, nagyméretű red zone célpont abszolút hiányzik a rosterről.

San Francisco 49ers

ninerswire.usatoday.com

Needek: QB, CB, S

QB: Azok után, hogy a 49ers felcserélt 1/3-ra teljesen egyértelmű, hogy irányítót fognak választani. A kérdés már csak az, hogy a Justin Fields, Trey Lance és Mac Jones hármas közül ki fog Kyle Shanahan keze alá kerülni. Személyes véleményem szerint ennek a személynek Justin Fieldsnek kell lennie. Fields megmutatta, hogy milyen magas szinten képes játszani akkor, amikor a Clemson ellen 6 touchdownt dobott. Sem Lancenek, sem pedig Jonesnak nincs ilyen magasan a plafonja, mint Fieldsnek.

CB: Furcsa, hogy a 2019-es elit secondaryből hirtelen ennyi hiányposzt lett, de az a helyzet hogy egy Richard Sherman kaliberű játékos távozását nem lehet csak egy legyintéssel elintézni (valamint Robert Salehét sem). Ha a második körben még egy Asante Samuel Jr. szintű cornerback elérhető lenne, akkor a 49ersnek kötelezően ki kellene húznia.

S: Ez a poszt már tényleg csak minimálisan nevezhető neednek a csapatnál, mivel Jimmie Ward egy jó játékos, és Jaquiski Tartt sem számít kutyaütőnek, azonban Robert Saleh távozását megérezheti a védelem, amelynek a secondary a gyengébb része, így ide lenne értelemszerű ellőni a meglévő pickeket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: