Draft Board Top 30 (Endaround) I. rész

Podcast-ban már belekóstoltunk a board készítésbe, most egy bővített változatot osztunk meg veletek, három részben, amit közösen raktunk össze. Pár mondatban bemutatjuk az idei top 30 tehetséget, hogy kicsit közelebb hozzuk az egyetemi világot az NFL szurkolókhoz, azaz Hozzátok!
Ebben a részben 30-tól 21-ig megyünk, kezdjük is a 30. helyről…

30. Greg Newsome II, CB, Nortwestern

Newsome DB és WR poszton ismerkedett meg a focival. Másodikos gimnazistaként robbant be a football pályán, amikor 2. szezonjában, 40 tackle és 6 interceptionével beállította az iskolai rekordot és bekerült a First Team All-Conference csapatba. Harmadik évében pedig ezt tovább tudta javítani, 85 tackle, 18 passzleütés, 3 Int mellett, volt 224 elkapott yardja és 4 touchdownja is.
Emellett atlétikában is jeleskedett, egyéni csúcsai: 100m-en: 11,05, 200m-en: 22,86. 3 csillagos recruitként érkezett 2018-ban a Northwestern egyetemre, ahol elfoglalta végleges-első számú posztját (cornerback).
3 egyetemi éve alatt Mike Hankwitz védő koordinátor kezei alatt fejlődött, elsősorban baloldali CB poszton, a pálya mélyebb részén felállva. Mindhárom éve alatt kezdő volt, 2020-ban a BigTen konferencia legjobb passz védekezőjeként zárt, az FBS irányítók 15.77-es passer ratinget hoztak össze amikor Newsome felé dobtak. Egész pontosan, 10 sikeres passz ment az Ő általa védett elkapók felé a teljes 2020-as alapszakaszban és ebből mindössze 1 volt 10 yardnál hosszabb.
1996 óta Ő az első ÉNY-i (nem redshirt) junior, aki Draftra jelentkezik.

29. Trevon Moehrig, S, TCU

Moehrig 3 csillagos recruitként érkezett a TCU egyetemre. Első évében csak 2 mérkőzesen volt kezdő a védelemben, de a special team tagjaként több szavazatot is kapott év végén a Special Team MVP címre. 2. és 3. évében már minden meccsen kezdőként lépett pályára. 4-2-5-ös felállásban, slotban vagy a pálya szélén védekezve Ő volt az elmúlt 2 szezon egyik legeredményesebb defensiveback-je az NCAA-ben. 22 meccsen, 26 leütött passz és 6 interceptiont jegyzett és mindössze 2 td-t engedett, nem is csoda, hogy Trevon Moehrig vehette át a Jim Thorpe díjat 2020-ban. Ahhoz képest, hogy a középiskolában még elkapó és cb posztokon játszott, remek ösztönökkel bíró Safety lett belőle. Nem az az erőből szerelő játékos, de ennek ellenére remekül védekezik mind passz mind futás ellen, sebességből. Összességében elmondható, hogy egy sokoldalú játékos és mindenképp egy első napos kezdő lehet.

28. Najee Harris, RB, Alabama

Az elmúlt 2 szezonban Harris volt a Bama első számú futója. Offensive coordinator-a pedig az a Steve Sarkisian aki ’17-18-ban a Falcons OC-a volt, jelenleg pedig a Texas Longhorns vezető edzője.
5 csillagos recruitként került Alabamába, első két éve nem volt kimagasló, viszont 3. évére nagyot tudott előre lépni és több rekordot is megdöntött. Köztük a futó által elkapott legtöbb TD-k számát, iskolán belül. A tavalyi alapszakaszban pedig közel került az 1500 futott yardhoz, emellett, 26 futott és 4 elkapott TD-vel zárta a 2020-as évet.
Testfelépítéséből fakadóan nem könnyű szerelni, de emellett ösztönösen jól várja meg a blokkokat maga előtt és mindezekhez gyors irányváltás is párosul, sokan Matt Forte-hoz hasonlítják a stílusát, ami nem egy rossz kiindulópont az NFL-ben, úgyhiszem. Ügyes kezei is vannak, így a passz játékokba is könnyen bevonható, röviden, a modern NFL prototípusa, első ránézésre.

27. Levi Onwuzurike, DT, Washington

Ifeanyichukwu „Levi” Onwuzurike, egy Dallas melletti középiskolába járt, ahol több jelenlegi NFL játékossal játszott egy csapatban, pl. Kyler Murray-vel. Utolsó középiskolai évében elnyerte a Defensive Player of the Year díjat és ami igazán ritkaság, hogy volt egy blokkolt field goal kísérlete amit visszahordott egy 83 yardos touchdownra! Huskies-os éveit nose tackle-ként kezdte, Jimmy Lake HC alatt. Statisztikai lapja nem volt egetrengető, de egy nagyon hasznos középső falember volt, aki nagy hatékonysággal tudott lekötni akár 2 embert is az OL-ból, ezzel megnyitva a pass rushereknek az utat az irányítók felé. Posztjához képest atletikus falembernek mondható, akinek erőteljes karjai vannak, kiváló prospectnek tűnik, kérdés nála is, hogy mennyi ideig tud egészséges maradni, illetve hogyan fogja felvenni az NFL ritmusát a tavalyi opt. out-ja után.

26. Samuel Cosmi, OT, Texas

Cosmi, a Longhorns tackle-je volt 4 évig, ebből az első évét redshirtként töltötte sérülés miatt. Egyetemi éveit RT poszton kezdte és 2019-ben mozgatták át a „vak oldalra”. A baloldalon úgy tűnt, hogy megtalálta a helyét és az elmúlt 2 évben folyamatosan javuló tendenciát mutatott. Nagyon gyorsan felveszi a blokkokat és Ehlingernek kitűnő védelmet nyújtott éveken át, a szemei pedig kiváló viszonyban vannak a kezeivel és a lábaival (remek szem-kéz koordináció :D), emellett kiválóan blokkol futáshoz is.
Összességében elmondható, hogy nincsenek kimagasló méretei, és látva a mai tackle hiányt az NFL-ben, ha ki is esik az 1. körből akkor is első napos kezdő lehet jó néhány csapatnál.

25. Gregory Rousseau, EDGE, Miami (Fla.)

Rousseau-nál már több lehet a kérdőjel. 2018-ban került a Hurricanes-hez és ’18 szeptemberében jobb bokatörést szenvedett, a szezon hátralevő részét pedig kihagyta. Majd ’19-ben berobbant és az ACC konferenciában megválasztották a év újonc védőjátékosának, illetve bekerült a First Team All-ACC-be. Ő végzett a konferencia sack listájának élén is. ’19-es szezont, 54 tackle-el, 19.5 negatív yardos szereléssel és 15.5 sackkel zárta.
A 2020-as szezonban opt. out-olt, így a draft boardokon eléggé visszaesett és ezáltal az 1. körbe várt játékosok közül is kiesett. Az idei draft nagy sleeper-e lehet, 1 teljes szezont láttunk tőle az egyetemen, de akkor gyakorlatilag minden díjat bezsebelt a posztján, ezért hiába csak 5-6. az EDGE-ek között, nálunk a mutatott játéka alapján megérdemelte a top 30-ba kerülést.

24. Elijah Moore, WR, Ole Miss

Moore az egyik legjobb példája, hogy miért kell az egyetemi játékosoknak legalább 3 eltöltött év az NCAA-ben. Egy lassan de megfontoltan építkező csapatba került és az Ő eddigi karrierjét is a folytonosság jellemezte. 4 csillagos recruitként került az Ole Miss programjába, ahol az utolsó 2 évében minden meccsen kezdő volt és az utolsó szezonjára át tudta lépni az 1000 elkapott yardos határt, mindezt 8 lejátszott mérkőzésen. Megbízható célpont, keveset droppol, nagyszerű route futó, ezért főleg slotban és hosszú passz játékoknál szerette használni Lane Kiffin HC. Az Ole Miss agresszív, a pálya hátsóbb részeit támadó offense-be tökéletesen beleillett, ezért valami hasonló felfogású NFL csapatnál tudjuk elképzelni a jövőben. Tavaly az SEC csapatok ellen, több mint 10 elkapást átlagolt, közel 150 yarddal meccsenként.

23. Alex Leatherwood, OG, Alabama

Két G került fel a boardunkra, ebből az egyik Leatherwood a Bama kiválósága. Baloldali Tackle-ként kezdett még ’17-ben, amikor Jonah Williams kiesett erről a posztról. ’18-ban átforgatták a jobb oldalra és ott guard poszton kellett helytálljon, de ez sem okozott neki nagy problémát ugyanis, ebben az évben beválasztották a Second Team All-SEC-be. 2019-ben és 2020-ban visszatették LT pozícióba és mindkét évben bekerült a First Team All-SEC-be. Összesen 26 mérkőzést játszott le LT pozícióban és 15-öt RG poszton. Steve Sarkisian kezei között ő is nagyszerű játékossá vált és egyértelműen 1. napos kezdő lehet ’21 szeptemberében, bárki is viszi el akár OG akár OT posztra. Hivatalosan a Draftra OG játékosként jelentkezett, de ahogy érezhető a fenti pár sorból egy igazi univerzális falemberről beszélünk.

22. Caleb Farley, CB, Virginia Tech

Farley középiskolában irányító poszton kezdte meg a pályafutását és az egyetemen képezték át CB-nek. Egyetemi karrierje nem indult fényesen, ’17-ben amikor a Virginia Tech-re került, a nyári edzőtábor során ACL szakadást szenvedett és kihagyta a teljes első évét. ’18 és ’19-es szezonok során 1 mérkőzést hagyott ki, a 23 lejátszott mérkőzésen 56 tackle-t, 25 passz leütést és 6 interceptiont (ebből 2-t egy meccsen) szerzett. 2020-as szezonban Ő is opt. out-olt, amivel visszaesett a boardokon a 4-5. helyre a CB-ek között. Hatalmas munkabírású játékosról beszélhetünk Caleb esetében, méretei az átlagosnál valamivel nagyobbak ezen a poszton, sebessége és reakció készsége pedig bőven átlag feletti. Tavalyi szezonban Ő is szintén opt. out-olt, így CB poszton pontosan 2 szezont játszott és szerzett tapasztalatot. Érdekes prospect és még érdekesebb lesz, hogy az NFL edzők mit tudnak kihozni a korábbi irányítóból.

21. Rashod Bateman, WR, Minnesota

Bateman nálunk a 4. helyet foglalja el az elkapók között. Minnesotai karrierje egész jól indult, freshmanként megdöntötte az iskola újonc elkapásainak és elkapott yardjainak rekordját (51 elkapás, 704 yard). Első naptól a kezdő csapat tagja volt és az első 2 szezonjában mind a 26 meccsen pályára lépett, kezdőként. ’19-ben megválasztották a BigTen konferencia legjobb elkapójának (Richter-Howard díj), 2020-ban 5 mérkőzés után, novemberben döntött úgy, hogy opt. outol. Ezen az 5 mérkőzésen, 36 elkapást, 472 elkapott yardot és 2 TD-t jegyzett. A Golden Gophers RPO alapú támadójátékába tökéletesen illett, a nagyszerű útvonal futásaival és a tempóból való elszakadásaival. NFL szinten átlagosnak mondható a gyorsasága, robbanékonysága pedig valamivel átlag alatti, de összességében, egy nagy méretű célpont aki jól tud elszakadni és ha sikerül fejlesztenie még az elkapásain, hogy a nehezebben elkapható labdákat is nagyobb százalékban húzza le, akkor könnyen lehet 1. számú célpont jó néhány NFL csapatnál.

fagyospuding

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: