NFL DRAFT 2021 Beharangozó #1 AFC East

Az április 29-i draft közeledtével körbe nézünk az NFL csapatainál, kinek milyen poszton van jelen állás szerint problémája/hiányossága. 
Elsőként az AFC East csapatait vesszük górcső alá, hogy szerintünk mely posztokon kellene erősítenie egyes alakulatoknak, illetve melyik játékos lehet opció, mint legjobb választás az adott pozícióra. 

Buffalo Bills 

newyorkupstate.com

Kezdjük is a tavalyi AFC döntős buffaloi brigáddal, akik nagyon felerősödtek a tavalyi szezonra támadóoldalon, ám a védelemben mutatkozott némi visszaesés, ezért elsősorban a defense-t kellene a draftról foltozgatni. Az első körben egy darab pickjük van a harmincadik helyen, így nehéz megjósolni a többi csapat választása alapján ki marad számukra a round végére.
 
EDGE/OLB/DE: A Bills egyértelmű gyenge pontja a védelmében a passzsiettetés, ami a modern, passzra épülő NFL-ben elengedhetetlen. 1/30-ra ezért egy szélső pass rushert látnék szívesen Buffaloban. Ezen poszton talán a legjobb elérhető játékos Azeez Ojulari, a Georgia egyetemről. 

TE: Támadó oldalon az első pár körben, ahova érdemes lenne a csapatnak választania az a tight end pozíció. Diggs és az újonnan érkezett Sanders mellé kisegítésként nagyon hasznos fegyver lehet Allen kezében egy jól működő TE aki, ha kell a falat is tudja segíteni a blokkjaival, mert az első számú játékos itt Knox.  

CB: Az erős safety poszthoz képest a cornerbackek közül csak Tre’Davious White képvisel kiemelkedő játékerőt, ezért a harmadik körben leginkább ide várok játékost. A levegőben többször megégett a Bills, ezért -az elsőként említett pass rusher mellett- a corner keret mélyítése nagyban segíthet. 

Miami Dolphins 

thephinsider.com

Folytassuk a sort a delfinekkel, akik a tavalyi szezonra szintén nagy előrelépést produkáltak Flores edző vezérletével. Miután Fiztmagic Fitzpatrick elcserélése után biztossá vált, hogy Tua Tagovailoa lesz a csapat elsőszámú irányítója, elsődleges feladattá vált kiszolgálni és megvédeni őt. 
Az első körben hatodik helyen választ elsőként (utána még 18.-ként) a csapat és mivel a QB kérdés megoldódott ezért a lehető legjobb játékost kell elvinni ilyen előkelő pozícióban és a csapat szerencséjére az a needdel egybevág. 

WR: Az ötödik választásnál két nagy tehetség is szóba kerülhet Miamiban, mégpedig Ja’Marr Chase és DeVonta SmithElőbbi tűnik befutónak a csapatoknál, mert az ő személyében egy sokoldalúbb játékossal gazdagodhatnak, jelen esetben a ‘Fins. DeVante Parker elkapó és Mike Gesicki tight end az előbb említett recieverek valamelyikével kiegészülve elég jó kis alakulata lesz Tua-nak. 

OL: Az előző szezonban sokszor szembesült Fitzpatrick és Tua egyaránt, hogy a támadófalnak nem sikerül őket megvédenie, főleg a hawaii származású irányító balkezes és mozgékony, emiatt különösen igényli, hogy egy társak megvédjék. Az előbb említett egyre jobb kiszolgáló személyzet csak úgy tudna érvényesülni, ha tudják új emberekkel ráncba szedni az offensive linet. Éppen emiatt személy szerint az első körökből több picket is várok ezekre a posztokra. 

New England Patriots 

collegefootballnews.com

A már kevésbé nagy fényében tündöklő bostoni gárda talán az egyik legkevésbé megjósolható tervvel érkezik a 2021-es draftra. Bill Belichick gondolatai kifürkészhetetlenek, így most is benne van a pakliban egy csere vagy éppen egy nem várt játékos. Cam Newton és az öregedő védelem helyzete is megnehezíti a találgatásokat sikerességét. Míg előbbi az elengedése után mégis hosszabbított a csapattal, a defense pedig már egyre nehezebben tudja tartani az elmúlt évekbeli formáját, a csúcson már túl lévő secondary miatt. 

QB: Mivel Newton csak 1 évre hosszabbított, ezért a jövője még mindig kérdéses. Szerintem a szezon utáni huzavona is azt mutatta, hogy a két fél nem biztos, hogy szívesen összebútorozna hosszútávra és ha ez igaz, akkor muszáj irányítót vinni első körben. Tizenötödik választottként így Mac Jones lehet a befutó, aki Alabama egyetemen pallérozódott és pont Tua sérülése után mutatkozhatott be. Az idei drafton a top 5 irányítóból ő lehet az ötödik, így nem biztos, hogy beválik a Patriotsnak, de ha valahol akkor itt ki tudják hozni az emberből a maximumot és 100%-ban a csapat arcképére tudják formálni. 

CB/S: Bostonban az utóbbi években kiemelkedő volt a secondary a jobbnál jobb játékosok és a jó edzői megoldásoknak köszönhetően. Ebből -legalább- az egyik megváltozni látszik, kezdenek az eddig kimagasló játékosok pl.:Gilmore, McCourty ikrek vagy éppen a visszavonuló Chung, már nem olyan szinten teljesíteni, amit megszokhattak a Pats szurkolók. Emiatt szerintem fiatalítani kell ezeken a posztokon, főleg annak a tudatában, hogy a Sötét Nagyúr jó érzékkel választ a draftról CB és S pozícióra. 

WR: Ezzel óvatosan kell bánni Boston felé, mert hosszú évek óta nem sikerült egy stabil első- vagy második számú elkapót választani a játékosbörzéken. Emiatt viszont még mindig hiánypozíció a támadóegységben, főleg annak a tudatában, hogy a veterán Julien Edelman térdsérülése a karrierje végét is jelentheti. A free agent piacon beszereztek 2 recievert ám nem biztos, hogy velük kint vannak a vízből, ezért érdemes lehet mélyíteni a keretet. 

New York Jets 

overtimeheroics.com

Jets háztatáján az újjáépítésről fog szólni ez, majd a soron következő draft is. Sam Darnold Panthers-be való elcserélése után bizonyossá vált, hogy ezt az építkezést nem vele képzelik el, hanem egy új irányítóval. Sokáig téma volt, hogy esetleg Deshaun Watson-t gondolják pótlásként, ám az elmúlt hetekben egyre erősödő szexuális zaklatással vádolt játékos kezd messze kerülni a cserelehetőségektől. Így a New York-i brigádnak a drafton kell körülnéznie, hogy ki fogja a pályán a talán legfontosabb posztot betölteni. 

QB: A második picket kapták meg a tavalyi szezon alapján így egészen előkelő helyről várhatják április végét. Az este legnagyobb sztárja kétségkívül Trevor Lawrence, akit a Jaguars az első helyen szinte biztos elhappol. Itt kezd bonyolódni a történet, mivel Lawrence kimagaslik az idei QB classból, ezért nehéz választás vár a GM-re. A befutó valószínű Zach Wilson lesz a BYU-ról, aki karerőben és atletikusságban is felülmúlja elődjét. Robert Saleh új head coah hozta magával San Francisscó-ból az ottani passing game coordinatort, Mike LeFleur-t, (igen, a Packers-ben főedző Matt öccse) aki Garoppolo-ból is ki tudta hozni a maximumot. Szerintem pozitív hatása lesz, az új edzői gárda + új fiatal irányító páros, mert együtt tudják lefektetni az alapokat és tudnak Wilson erősségeire építkezni az egész sémát illetően. 

CB: A New York passzvédekezése finoman szólva hagyott némi kívánnivalót az előző években, ezért elengedhetetlen lenne a másik elsőkörös választásukat (Jamal Adams-ért kapták a Seahawkstól, 1/23) egy cornerbackre áldozni. Szerencséjükre az idei drafton akad tehetséges játékos ezen a poszton, ráadásul 3-4 akár az első körben gazdára is találhat.  

RB: A támadójátékok színesítésére szüksége lenne a Jets-nek egy jó futóra is, akivel viszont a csapat nem rendelkezik a draft előtt. A harmadik választásuk a második kör elején található, ahol már érdemes lehet egy running backet húzni és még talán a legnagyobb 1-2 név még bent is lehet, mint opció. Egy olyan futó, aki a passzjáték során is tudja segíteni a csapaton, nagyot lökne a hatékonyságukon. 

espé

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: